ALEGE-ȚI MEDICUL GINECOLOG DE LA PRIMUL CENTRU DE EXCELENȚĂ ÎN GINECOLOGIE DIN ROMÂNIA!

Având un rol important pentru evoluția ginecologiei în România, spitalul Gynecoland, din care s-a dezvoltat mai târziu Royal Hospital, a fost înființat în 2004, fiind Primul Centru de excelență în ginecologie privat din Romania.

Echipa medicală are peste 30 de ani de experiență și un istoric cazuistic complex. La Royal Hospital se tratează toate patologiile ginecologice existente, atât benigne cât și maligne.

Cele mai dificile cazuri sunt tratate cu succes de către medicii noștri, prin abordare multidisciplinară, folosind cel mai adesea metodele minim invazive de tratament (laparoscopie, histeroscopie).

Ce presupune consultul ginecologic ?

Prima etapă este reprezentată de o simplă discuție (anamneza) care urmăreste:

  • care sunt motivele prezentării (cu detalierea eventualelor acuze),
  • când a survenit ultima menstră,
  • caracterele generale ale ciclului menstrual ( durată, flux, regularitate),
  • utilizarea de metode contraceptive,
  • informații cu privire la nașteri sau avorturi
  • istoricul personal patologic (diverse afecțiuni asociate, eventuale intervenții chirurgicale anterioare, etc)
  • istoricul familial (este important să cunoaștem antecedentele heredocolaterale pentru că putem identifica factori de risc pentru o serie de boli care au o predispoziție familială).

A doua de examenul cu valvele sau speculul vaginal:

  • Este etapa inițială a examenului ginecologic care își propune inspecția locală utilizând depărtătoare vaginale (valve, specul); astfel medicul examinează succesiv colul uterin (partea de jos a uterului), mucoasa vaginală, secreția vaginală (numită și leucoree) și vulva;
  • Cu această ocazie medicul poate recolta o serie de analize: examen Babeș- Papanicolaou, testare HPV, culturi din col, testare pentru Chlamydia, Mycoplasma și Ureaplasma, examen de secreție vaginală.

A treia etapa o reprezintă tușeul vaginal:

  • urmează după examenul cu valvele și își propune obținerea de informații despre organele genitale interne – uter, trompe, ovare – prin palpare;
  • medicul ginecolog va realiza o  palpare bimanuală a aparatului genital, cu o mână transabdominal,  respectiv,  cu unul/două degete de la cealaltă mână,  intravaginal.

Deseori consultul ginecologic este completat cu  o ecografie ginecologică (transvaginală) sau colposcopie.

De preferat, când te programezi la consultul ginecologic, solicită și un consult mamar în aceeași zi, pentru a avea imaginea completă, din perspectiva sănătății feminine.

Beneficiile consultației ginecologice

  • Recomandată anual, la orice vârstă, din momentul începerii vieții sexuale, consultația ginecologică are scopul de a preveni și de a descoperi, în faze incipiente, afecțiunile ginecologice, depistând semne și simptome ale chisturilor ovariene, ale bolilor cu transmitere sexuală, ale fibroamelor uterine sau chiar semne ale unui cancer incipient. Consultul ginecologic se poate realiza și în sarcină.
  • Alături de testul Babeș-Papanicolau, consultul genital anual depistează precoce leziunile precanceroase ale colului uterin ce pot evolua în cancer de col uterin (cervical).
  • Depistează infecțiile și bolile cu transmitere sexuală (BTS).
  • Stabilește tipul de anticoncepționale potrivit.
  • Alături de ecografia genitală (transvaginală) poate depista toate tipurile de fibroame uterine.

Ajută la prescrierea contraceptivelor orale potrivite, în funcție de nevoile organismului pacientei, însoțit de analize sangvine.

Efectuează consult complet cu pachetele promoționale de sănătate feminină

Indiferent de existența vreunui simptom, consultul ginecologic ar trebui să fie o rutină anuală care face parte dintr-un stil de viață sănătos, pe tot parcursul vieții.

Simptome care indică necesitatea unui consult ginecologic imediat:

Cum te pregătești de consultul ginecologic ?

De preferat, programează-ți consultul în afara perioadei menstruale.

Pentru consult, este recomandată toaleta genitală externă, dar trebuie evitată toaleta internă si contactul sexual cu 24 ore inainte.

Pentru un plus de confort în timpul examinării, mergi la toaletă înainte de a intra la consult.

Este recomandat să participi activ la discuția cu medicul tău, să-i expui modificările pe care le-ai sesizat, să pui toate întrebările necesare, pentru a pleca din cabinet complet lămurită.

Ia cu tine toate documentele medicale efectuate pana la momentul consultului.

Pentru medicii noștri este importantă și starea emoțională a pacientelor, deci orice întrebare va fi întâmpinată cu empatie și cu generozitate informațională.

Consultația ginecologică poate fi efectuată GRATUIT

cu bilet de trimitere de la medicul specialist prin Casa Națională de Asigurări de sănătate la dr. Cristina Stoian, medic specialist obstetrică-ginecologie, la dr. Laura Florea, medic specialist obstetrică-ginecologie și la dr. Natalia Richițeanu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Alte servicii decontate prin CNAS la dr. Cristina Stoian și la dr Laura Florea:

Servicii cu discount (în cadrul aceleiași consultații):

Ecografie transvaginală

REZULTATUL CONSULTULUI

Medicul îți va spune concluziile pe loc, în urma consultului, în timp ce rezultatele testelor adiționale, precum testul Babeș-Papanicolau, testul HPV si cele infecțioase, vor fi finalizate și comunicate pacientei după câteva zile.

In cazul necesității efectuării unei intervenții chirurgicale, aceasta se poate realiza in aceeasi unitate medicală. Gynecoland, parte din Royal Hospital, reprezinta cel mai modern spital privat dedicat sanătății femeii din Romănia, cu o istorie de peste 25 de ani.

Alte informații

  • Medicii noștri sunt specializați în  diagnosticarea și tratamentul tuturor afecțiunilor genitale, având competențele necesare, precum și experiența teoretică și practică dobândite în centre naționale de referință, precum și în centre internaționale.
  • Toate aceste investigații se efectuează în clinică fără ca pacienta să fie nevoită să meargă în alte centre medicale.
  • În acest fel putem să tratăm eficient aceste modificări, prevenind apariția unui cancer genital, sau, dacă acesta este declanșat, să-l tratăm precoce, obținând vindecarea.

Din ce în ce mai frecvent tinere de 16-18 ani vin la cabinetul ginecologic pentru a fi consiliate înainte de începerea vieții sexuale.

Efectuează acest consult

DR. IOAN STOIAN

Mai multe detalii

DR. GABRIELA JUMUGA

Mai multe detalii

DR. CRISTIAN JUMUGA

Mai multe detalii

DR. MIRELA VASILE

Mai multe detalii

DR. GEORGE DIACONU

Mai multe detalii

DR. CRISTINA STOIAN

Mai multe detalii

DR. LAURA FLOREA

Mai multe detalii

DR. NATALIA RICHIȚEANU

Mai multe detalii